Een duurzame lifestylewinkel en theeschenkerij

Wist jij dat in een fles douchegel of shampoo maar 15 % werkzame (vaak petrochemische) ingrediënten zitten en de rest water is? Wat vind je ervan dat we in feite flessen water over de aarde vervoeren?

Wij willen uitdragen dat duurzaamheid, less waste, en een gezondere levensstijl niet saai of super alternatief hoeft te zijn. Ook als je je steentje bij wil dragen aan een beter wereld kun je genieten van luxe en mooie leuke dingen!

Bij ons vind je ambachtelijk gemaakte zepen en natuurlijke cosmetica, zonder plastic verpakking. (door mijzelf met de hand gemaakt in mijn eigen atelier)

Badkamers zijn plekken in huis waar de plastic flessen gevuld met water en een beetje (veelal synthetische) werkzame stof de boventoon voeren. Terwijl een blok natuurlijke zeep 100% werkzaam is, geen chemische stoffen bevat, jou toch een luxe spa gevoel kan geven door gebruik van hoogwaardige plantaardige olien en etherische olien. Ze zijn vele malen zuiniger dan een fles douchegel en je spoelt geen water erontreinigende stoffen door je afvoer.

Ook andere persoonlijke verzorging is vaak overbodig vol water en synthetisch materiaal en in plastic verpakt, ook daarvoor vind je bij ons natuurlijke gezonde en toch luxe vervangers, zoals shampoobars, gezichtsreinigins balsem en nog veel meer. Wist jij bijvoorbeeld dat er in veel merken verzorgingsproducten bestanddelen zitten uit de petrochemische industrie? (aardolie, petroleum)

Daarnaast hebben we leuke kleine cadeauartikelen veelal gemaakt door kleine makers met oog voor onze aarde. Alles komt uit Europa, behalve onze thee.
Wist je dat de theebuiltjes die je in de supermarkt verkoopt vaak microplastics bevatten, en kleine bolletjes suiker? (bron Wat zijn die mysterieuze bolletjes in theezakjes? | KRO-NCRV)
Bovendien zit de thee in de supermarkt in vele lagen overbodige verpakking. Daarom hebben wij losse verse en natuurlijke thee toegevoegd aan ons assortiment, die je ook bij ons kan drinken, met een lekker stukje (h)eerlijk gebak erbij van de Bisschopsmolen, zij gebruiken voornamelijk ingrediënten uit de regio, zoals spelt uit Sittard.

De modetrend van dit moment in thee is Bubble tea, wij hebben heel lang gezocht naar een merk dat vegan fruitballetjes levert zonder kunstmatige toevoegingen en hebben dat nu gevonden! Ook Milktea schenken wij, maar wel allemaal plantaardig.

Wij geloven dat we met kleine stapjes toch een verschil kunnen maken, en willen in plaats van een negatieve benadering een vrolijk en positief aanbod bieden waardoor mensen aangezet worden zelf kleine aanpassingen te maken in hun leven.

Wij werken aan SDGs:

Puzzelstuk: “Een” (1/6)